Huomasinpa tuolla sompaillessani että jotkut ovat esitelleet kauppakassinsa sisälmyksiä. Niin minäkin. Eilinen kauppareissu toi kuitin mukaan kotiin:

3x riisivälipala (lapsille, olin ajatellut jälkiruoaksi. Jäivät vielä odottelemaan)
ykkösmaito (ihan kaiken varalta - kotona oli kuitenkin vielä neljä kaltaistaan)
appelsiinimehu (tätä ilman ei aamulla kone käynnisty)
omenamehu (eivätkä lasten koneet)
2x kasvissuikaleet (keittoa varten)
Creme Fraiche (edelleen)
vihreitä rypäleitä
lakkakääris (kahvin kylkiäisiksi äititreffeille)
ruisnappeja (keiton kyytipojaksi)

Ruokana eilen oli kaikkien aikojen pikaruoka: edellispäiväsestä kanavuoasta tähteeksijääneistä koivista ja kasvissuikaleista kehitelty keitto, kyytipoikana ruisnapit. Halpaa-helppoo-nopeeta. Turhuuksiakin tuli hankittua: ne riisivälipalat joita ei syötykään. Hintaa kauppareissulle tuli 15€.

Olen elänyt niin säntillisesti ja säästeliäästi: vaikka tässä verstaan naapurissa on i-i-i-iihana leipomo, olen sinnikkäästi kanniskellut eväksiä mukanani. Kuningasajatuksena olen viikonloppuna pyöräyttänyt pizzan, pakastanut sen annospaloina ja kaivellut mukaani jos muuta evästystä en ole keksinyt. Säästö /päivä on nelisen euroa. Ties miten vielä itseni palkitsen - eihän tällaisessa kituuttamisessa ole mitään järkeä ellei itseään mitenkään hyvittele.
Ei oikeastaan sillä, etteivätkö nuo omat eväät olisi mainioita tai vähintäänkin mukiinmeneviä. Kahvilassakäynnissä vain on oma hohtonsa, saati siinä että pääsee hetkeksi oven ulkopuolelle.

**

se juukernautin takkuileva ohjelma takkuilee edelleen. Onko tässä mitään tolkkua? Kauhistaa työn kasautuminen.