Kahvinhuuruinen tervehdys täältä verstaalta! Aamu on mennyt perustilastoa renssatessa ja työtä on sen parissa vielä mukavaksi toviksi.
Palataanpa kahvihetken ratoksi menneseen viikonloppuun.

Lauantain suhteen olimme jo paljon aiemmin päättäneet, että menemme palkkapäivän kunniaksi ulos syömään.
Vetelehdimme aamun kotosalla ja lähdimme lauman kanssa liikkeelle puolen päivän tietämillä. Ensimmäinen valaiseva oivallus: kaupungille voi vihdoinkin lähteä ilman varavaatteita ja mikä vielä hienompaa ilman vaippavarastoa! Onhan tämä pitkään ollut tiedossa, mutta jotenkin, siinä tavaroita keräillessäni, tajusin että veskani on huomattavan kevyt, eikä mistään rakosesta pursuile sukkahousuja tai vaihtopöksyjä. Lapset kasvavat!
Emme uhmanneet kohtaloa menemällä viiden tai edes neljän tähden ravintolaan. Etsiydyimme takuuvarmaan tuttuun rehellisen ruuan ravintolaan. Isoveli uskaltautui tilaamaan aikuisten listalta ja sai tuhotuksi melkein koko annoksensa. Pikkusisko kävi ainakin kaksi kertaa vessassa (sillä kimulilla on pakkomielle tutkia kaikki vessat - tai tehdä kevyitä karkuretkiä syömisen lomassa) ja veti pikkuhepulit siitä kun ei saanut tilata pelkkiä ranskanperunoita (sillä kimulilla on myös pakkomielle ranskalaisista), muuten syöminen sujui niin tapauksettomasti kuin vain kolmen pienen naperon kanssa voi. Muutamia kevythepuleita, pöydän alle melkein-luiskahtamisia, ei-aivan-maitolasien-kaatumisia ja melko monia kehtouksia olla lipittämättä maitoa pillillä ihan koko ajan syömisen sijaan.
Hyvä reissu; aloimme hraHakkaraisen kanssa haaveilla astetta tyylikkäämmästä ruokailuympäristöstä yhdessä lasten kanssa.
Lopun päivää löhvötimme taas kotonurkissa: luin Isoveljelle luvun Sormusten herraa ja lauloin Isosiskon kanssa kahteen kertaan laulukirjan läpi.

Sunnuntaiaamu alkoi leppoisasti sekin. Pikkusisko lanseerasi uuden sanan: kuulutusputki. Arvauksia?
Päivemmällä pyöräilimme moikkaamaan ensin hraHakkaraisen mammaa ja pappaa ja sieltä jatkoimme päivällistämään isäkullan syntymäpäiviä. HraHakkarainen ja appensa istuivat järjestelmällisesti tehokäyttämään konjakkipullollisen sisältöä ja illan mittaan keskustelut kävivät sekä syvällisiksi että vielä myöhemmin viinillis-filosofisiksi. Pyöräilimme kotiin - eväsin hraHakkaraiselta luvan kyytiä Pikkusiskoa - ja hoitelimme lapsilauman nukkumaan. Luin sitä ennen Isoveljelle toisenkin luvun Sormusten herraa ja peittelin tytöt nukkumaan ainakin kolmeen kertaan.

Summa summarum: tänä viikonloppuna en ehtinyt tehosiivota, en järjestää vaatekaappeja, en leipoa, en laittaa ruokaa, emme käyneet uimassa emmekä kavereiden kanssa pihalla, emme sivistäneet lapsiamme museokäynnillä emmekä käyneet metsässä poimimassa puolukoita. Mutta vietimme ihmeen rentouttavan ja leppoisan viikonlopun hyvässä seurassa.
Viikonloppuihin liittyy käsittämättömän paljon odotuksia ja jo ennalta tuhoontuomittuja suunnitelmia. Mutta - raikotessani tiskipöytää ja kuljetellessani tavaraa huoneesta toiseen laiskanlaisesti - tulin siihen tulokseen että joskus (itse asiassa aika usein) on melkein parempi olla kuormittamatta itseään suurilla suunnitelmilla ja antaa virran viedä. Tämä viikonloppu ainakin tuntui pitkältä ja rentouttavalta, ei liian äkkiä ohimenneeltä. Ehdimme tehdä monia tärkeitä ja mukavia asioita, ja se kai on tärkeämpää kuin puhtauttaan kiiltävä koti.
(vaikka tiedänkin, että jotkut minua organisoituneemmat ihmiset pystyvät saavuttamaan molemmat onnelliset tilat)

**

Hämmentävää oli tänä aamuna liittyä työtätekevien kulkueeseen, lösähtää melkein täyteen bussiin, huokailla kasvot harmaina ja pää työasioita täynnä. Oivalluksen hetki taas kerran: olen niin monta vuotta elänyt omissa ajoissani, omilla tavoillani, että vieläkin tunnen hämmennystä, iloa ja epämääräistä aikuisuuden ylpeyttä siitä, että olen yksi työssäkäyvistä. (tätä mielentilaa kestää noin kymmenen sekuntia, ja se päättyy viimeistään silloin kun avaa oven verstaalle.)
Jonkinasteista tyydytystä tuotti myös hyvältä näyttävä pankkitili, uusi eläkesäästösuunnitelma, sekä kohta tuleva luottokortti.
voi räkä! Minust on tulossa ihan liian aikuinen! Käyntikortista olen sentään vielä kieltäytynyt. Vaikka on sekin kai kohta edessä.

**

Bongasin paikallisista lehdistä kiinnostavia tapahtumia ja tilaisuuksia syksyn varalle. Löysin yhden jonne aion mennä: käsittelee naiseutta ja vaimoutta. Varmasti hedelmällistä keskustelua!