nakuttelu jatkuu ennallaan: tänään en voi kotiin lähteä ennen kuin urakka on tehty. Tällä hetkellä näyttää lupaavasti siltä, että työpäivä päättyy kohtuuajassa, ehkä jopa ennen aikojaan. (no tuskinpa sentään, tässä vaiheessa vuotta riittää töitä!)

Viikonloppu meni melkolailla täystyöllistetyissä merkeissä.
Lauantaina kuulin äkillisen sisäisen kutsun, joka komensi vaihtamaan hyllypapereita keittiössä. Tein aina hyllyn-pari kerrallaan: välillä vein Isosiskon kaverinsa synttäreille, kävin kävelylenkillä, yritin keksiä ruokaa, ja aina kun oli kymmenkunta minuuttia tyhjää, tyhjensin, inventoin, pyyhin, paperoin ja täytin uudestaan hyllyn taikka kaksi.Suunnilleen puolet on tehty. Olen hyväntuulinen ja homma sujui mukavasti. Jotenkin vaivattomammin kuin jos olisin päättämällä päättänyt urakoida hampaat irvessä sen kerralla valmiiksi. Isovelikin totesi "ai sä raikastat meidän kaappeja!"
Kahden vaiheilla olen, tyhjennänkö uudestaan ison astiakaapin, jonka juuri raivasin - vain paperoidakseni. Hyllyt ovat melko siistit, mutta vanhat paperit ovat vähän psykedeeliset. Hmm. Elämää suurempia Haasteita.

Lauantaina kävin myös auttelemassa Pikkusiskoa iltapuuhissa. Tulin hämärästä eteisestä kirkkaaseen vessaan, kimuli katsoi minua ja totesi: "äiti, sun pupupillit on ihan isot! Kun tulee valoisaan pupupillit tulee isoiksi ja kun menee pimeään ne pienenee, eikun..."
Ok, muruseni, pupupillit on noteerattu ja ihmisen anatomia hanskassa yhtä hyvin kuin isällään, joka aikoinaan bilsan kokeessa väitti että kasvoja hallitsevat ilmelilihakset.
(isänsä aikoinaan oli hyvin loukkaantunut, koska bilsanopellamme oli raivostuttava tapa vähentää 1/4 pistettä kaikista tällaisista mokista. Arvantenkin hän jäi 1/16 pisteen päähän kiitettävästä, tai jotain. Bilsankokeissa oli aina hämäriä lopputuloksia, ja koepapereissa open kommentteja. Ja tarmokkaalla valittamisella saattoi hyvinkin saada hilattua pistemääräänsä 2/25 pistettä ylöspäin)

Sunnuntaiaamu meni jalkapallopoikien touhuissa. Jalkapalloäidit olivat päättäneet pitää buffettia, joten sielläpä sitten tökötin. Kimulit menivät hoitoon. Pelien jälkeen meille jäi vielä tytötöntä aikaa, ja jatkoimme Isoveljen kanssa Sormusten herran parissa urakointia. Käymme parhaillaan taisteluita Pelennorin kentillä. Nyt olikin luettava pitkiä pätkiä, että pääsimme suvantovaiheeseen, sellaiseen kohtaan johon tarinan voi jättää lepäämään.
Tähän asti olen selvinnyt kunnialla. En enää. Kun merirosvojen laivoissa hulmahti valkea lippu, johon oli kirjailtu valkea puu ja ..."sieltä saapui Aragorn Arathornin poika, Eledilin ja Isildurin perillinen..." oli juostava hakemaan rulla talouspaperia ja niiskutettava tarmokkaasti.
Se teksti vie niin mukanaan.
Tiedän jo nyt, että en selviä Harmaista Satamista.
Ja tietysti tytötkin olivat siihen mennessä jo kotiutuneet ja koko lauma seisoi ympärilläni: "äiti miks sä itket, äiti pyyhi vielä tosta, tossakin on kyynel"
Miten sen osaa selittää? Kun ei oikein itsekään ymmärrä - miksi ja miten joku teksti vie niin mennessän, elää niin vahvoina kuvina mielessä? (ja on niin narsissisen rakastunut omaan ääneensä ääneenlukiessaan, että ihan liikuttuu siitäkin!)
Ehkä ne joskus aikuisina muistavat edes sen.

*

Ääni oli aivan poissa, koska tasapuolisuuden vuoksi luin myös Pikkusiskolle (tyytyi onneksi Pusuja Nasulle -kirjaan) ja Isosiskolle (Maija Poppanen - omia suosikkejani hamasta menneisyydestä. Suurella ilolla kuuntelin, kuinka kimulin leikeissä oli aivan samoja elementtejä kuin omissani Maija Poppasen lukemisen jälkeen!)

*

Aurinko paistaa.
Pitäisi inventoida kauhukolmikon kevätvaatteet ja suunnitella ostosreissu.
Työ kutsuu.

Ai niin, kirjakauppaankin pitäisi ehtiä... Kurakummi - löysin teille aivan loistavan oppaan tulevalle RTW-kiertueelle!
Ja nyt, vastaan työn kutsuhuutoon.

**

ps. lapset pohtivat tänään aamupalalla horoskooppeja. Muistin kaikki muut, paitsi Pikkusiskon horoskooppia, sanoin hätäpäissäni: "sä olet aropupu!" ja selitin sitten että en muista mitä se on oikeasti ja että tarkistan sen heti kun ehdin. Kimuli väänsi itkua: "mutkun mä haluuuuuun olla aropupu aina!"
että näin.
Pikkusisko on sitten aropupu horoskoopiltaan. Mitä lie luvassa aropupuille tänään?