herrakerhoa luvassa tänään. Olen siivonnut - ensin alakerran, sitten yläkerran. Nyt odotan hepulia - pitäisikö hyökätä vielä ikkunoidenkin kimppuun, edes ulkopuolelta?
Alakerran siivosin viimeksi eilen. Toisinaan tulee pohtineeksi, kannattaako siivota ennen jotain tilaisuutta? Vai olisiko järkevämpää suosiolla siivota vasta sen jälkeen? Nyt tuli siivottua ennen ja jälkeen.

*

Aamupalatohinoissa Isoveli muisti, että koululta oli postia. Koulukuvat ja ilmoitus Unicef-kävelystä. (miten ne aina muistavatkin ne tärkeät asiat silloin kun on tuhat ja yksi muuta juttua mielessä?)
Koulukuvissaan Isoveli näyttää tapansa mukaan presidentinvaalikampanjaan valmistautuvalta pyrkyrimäiseltä ihmissudelta, luokkakuva on sentään onnistunut.
Kävelykampanja tuli mitä sopivimpaan saumaan: tuhlasin eilen leijonanosan aivokapasiteetistani pohtimalla, mihin hyväntekeväisyyskohteeseen voisin tehdä kuukausittaislahjoituksen. Olin siis otollista maaperää.
Isoveli ei tajunnut aluksi homman konseptia - ja kun tajusi, lupasi kävellä "ainakin kakskyt kilometrii". Koululaiset kävelevät lähiluontopolulla vähintään kolmen kilometrin kiekan. Lupasin että sponssaamme poikaa hänen valitsemallaan summalla, esitteissä oli vaihtoehtoina mm. koulupuku, koulukirjat, rokotukset ja lukukausimaksu. Isoveli ei miettinyt sekunninpoikastakaan: "mä valitsen rokotukset, ne on tärkeimmät". Minä nieleskelin kyyneleitäni puurokauha kädessäni.
Lappuun kirjoitettiin yhdessä: rokotukset /3km + 1€ /lisäkilometri.
Tämä vahvisti taas ajatustani siitä, mistä ja millaisia joululahjoja tänä vuonna annamme, ihan niiden tavallisten aineellisten lisäksi. Tai niiden tilalla. Saajasta riippuen.
Joululahjavinkkejä mm. täältä.

Tämä entistä ehompi palkkani on herättänyt minun pitkään (ja syvään) koisanneen sosiaalisen vastuuntuntoni. vai onko se omatunto?
Kysymys kuuluu enää: kenelle? Minkä järjestön kautta apu menee mahdollisimman lyhentämättömänä perille ja minkä järjestön maailmankuvaan haluan kiinnittyä?

*

Nyt tää hyökkää niiden ikkunoiden kimppuun - että saa sitä rahaa ansaittuakin.
Tai johonkin muihin hommiin.