pitäisi julistaa sota apatiaa vastaan.
HraHakkarainen väitti että kärsin kaamosoireilusta. Epäilin itsekin sellaista jo vuosi sitten. Tänä vuonna olen muka ollut pirteä ja iloinen koko ajan. HraHakkaraisen mukaan olen urautunut, ärtyisä ja vetäytyvä. Omasta mielestäni syön terveellisesti, mutta vajuva suklaavarasto puhunnee muuta.
Yritin varata aikaa lääkäriltä, sain kehoituksen syödä vitamiineja (syön.) ja "ostaa jotain kivaa itselle". Itkin vähän ja olin vielä vähän surullisempi.
Sen jälkeen jatkoin työnteon teeskentelemistä.
Antaa olla sitten. Ei minua mikään vaivaa.

Viikonloppu oli mukava. Kävimme katsomassa delfiinien touhuja, kylpylässä polskimassa ja ravintolassa syömässä ykkösiin pukeutuneina.
Pikkusisko - se todellinen viirupää - oli kolmeneljäsosaa vedessä viettämästään ajasta pää pinnan alla. Keijuvirneisellä typykällä on riemunkirjava uikkari, vaaleanpunaiset uimalasit silmillä ja kirkkaanoranssit kellukkeet käsivarsissa. Hän loiskahtaa veteen kunnon roiskeella ja hetkuttaa koko itseään matomaisesti puolelta toiselle ja etenee niin. Kiemurrellen. Pää pinnan alla ja käsivarret kellukkeiden takia levällään. Kun hän tulee pintaan, on uimalasien takana vettä. Mutta niihin ei saa yhtään koskea.
Koko kotimatkan hän lauloi tampereeksi paljon onnea vaan, johdonmukaisesti ja loogisesti laulu alkoi joka kerta: "faade hettans fuaa". Synttärisankarin korviin se kuulosti lähinnä irabialta.
Olisin halunnut yhden lisäpäivän.

Aamulla nimikoin urakalla uusia talvivarusteita: Isoveljen uudet kengät, hanskat, pipon, takin, Isosiskon kengät, hanskat, Pikkusiskon kengät, hanskat, kaulaliinan. Ja tajusin juuri, että unohdin nimikoida pipon! Tänä yhtenä ainoana talviaamuna lapset sujahtavat talvihaalareihinsa hetkessä. Huomenna niiden pukeminen on jo liian raskasta.
Isoveljen raahasin perjantaina kenkävaihtoon: olin ostanut tyystin vääränkokoiset ja -malliset kengät hänelle. Mieluisat kengät - vastoin kaikkia odotuksiani - olivat tyylikkäät paksupohjaiset nahkakengät; ja minä kun yritin tyrkyttää lapsukaiselle kaikenlaisia vapaa-ajantossuja. Nyt Isoveljellä on kolmet nauhalliset kengät ja krooninen päänvaiva nauhojen solmimisesta.

Jatkan taas työnteon teeskentelemistä. Huomenna ja ylihuomenna on ihan oikeastikin jotain tekemistä.