...ja taas täällä!
Eilinen oli jotenkin hermojarepivä päivä: tuntui siltä, että töitä oli liikaa ja aikaa liian vähän. Tänään työt järjestyvät jotenkin mielekkäämmin. Kummallista - ihan samat hommat, päivä vain on eri!

Isosiskon kouluuntutustuminen on ollut toimiva ratkaisu: hehän ovat useamman kerran käyneet kaikki alueen eskarilaiset yhdessä tutustumassa kouluun, olleet omissa tulevissa luokissaan, oman opettajansa kanssa. Oman kertomansa mukaan Isosisko oli uskaltanut jo jutella open kanssa aapisesta ja oli luvannut viedä yhden rakkaista äänikirjoistaakin kouluun. Ja eilen koulusta lähdettäessä Isosisko kävi iloisen luonnikkaasti moikkaamassa opensa.
Kunpa luokkien kokoonpano säilyisi nyt ennallaan!
Tuntuu siltä että pienen tytön ja tämän open kemiat kohtaavat.

Pikkusiskon osalta olen päiväkodista yrittänyt urkkia selville tulevan kauden ryhmäkokoonpanoja. Mikä ihme siinäkin on, että ryhmät suunnitellaan aivan viime tingassa, ja että kokoonpanot ovat uskomattoman salaista tietoa? Meilläkin muksut ovat koko kesän kotona: olisi mukava tietää, mistä ovesta elokuussa mennään sisälle ja mihin ryhmään.
Tällä hetkellä - luottamuksellisesti supersalaisen ja erittäin vahvistamattoman tiedon mukaan (ettehän kerro kenellekään!) - Pikkusisko siirtyy syksyllä tukilapseksi pienennettyyn ryhmään, siihen josta Isosisko on nyt lähdössä. Tämä ryhmä muuttuu eskariryhmästä 3-5-vuotiaiden pienennetyksi.
Ja tuttu ope tulisi mukaan.
Minä tietysti hurrasin tälle suunnitelmalle ja tsemppasin, että ope pitäisi siitä myös kiinni.
Isosiskolle - joka hänkin on ollut pienennetyssä ryhmässä tukevana lapsena (heh! eikös ole kökköinen sanaleikki?!) - tämä vuosi on ollut ehdottomasti antoisa ja hyvä. Kuka tahansa lapsi hyötyy pienestä ryhmästä, jossa aikuisen huomio voi kiinnittyä häneen mutkattomasti ja helposti. Ison talon ja pienen ryhmän edut: aivan unelmaa!
Aavistuksenomaista epäloogisuutta päiväkodin tiedonkulussa kuitenkin: vaikka tieto meille aikuisille on ehdottoman luottamuksellista, supersalaista ja vielä vahvistamatonta, tiesivät kimulit kertoa tämän ehdottoman varmana totuutena jo eilen ruokapöydässä.
Mistä ne sen tiesivät?

*

jatkan työnraadantaa.

*