Olen juuri leiponut noin puoli miljoonaa sämpylää huomisiin jalkapallokarnevaaleihin.
Yhtälö kuuluu seuraavasti:
pieni lähiökeittiö + (melko lämmin uuni x ulkoatuleva helle) + alati kasvavat sämpyläkasat ympäri ahdasta keittiötä + nälkä + kolme lasta = hikeennys
Totisesti tiedän leiponeeni.
Ja jos oikein napsahtaa, jatkuu sama urakka huomenna heti varsinaisten turnajaisten jälkeen.

Miten minä eroan siitä miehestä, joka hullun kiilto silmissä keskellä korskeinta kesää kehuskeli tekevänsä "ihan mitä tahansa" yhdeksänvuotiaiden joukkueessa pelaavan kuusivuotiaansa puolesta?
Poika oli kai lahjakas, pelasi vuotta vanhempien kanssa edustusjoukkueessa, joka osallistui johonkin piirisarjaan vuotta vanhempien sarjassa. Lopputulos: tämä hätinä kouluikäinen pelasi itseään kahta-kolmea vuotta vanhempien kanssa.
Voiko se olla oikea pelin henki?
Kai minä sentään eroan siitä - minun "mikä tahansa" on se noin puoli miljoonaa sämpylää tällä helteellä. Eihän se ole liikaa?
HerraHakkarainen - tuo joukkueen melkein vapaaehtoinen valmentaja (jos ei olisi hraHakkaraista, ei olisi joukkuetta) - sai eilen kehuja. Meillä on kuulemma niin hyvä henki verrattuna vuotta vanhempien porukkaan. Kahden kentän välillä sukkuloivat vanhemmat antoivat estottomasti tunnustusta. Vähän otan siitä kunniaa itselleni(kin): olen visusti pitänyt huolta siitä, että ihan joka ikinen kerta juttelen jotain jokaisen äidin kanssa. Isät jäävät joskus vähän vähemmälle, mutta jokaisen äidin kanssa käyn vaihtamassa sanan-pari.
Kissa kiitoksella elää: kyllä oli eri fiilis ryhtyä leipomuspuuhiin tällaiset kehut mielessään. Tuli se fiilis, että tehdään yhdessä. (vaikka sitä niin paljon muutama päivä taaksepäin natisinkin)

Työkuviot etenevät positiivisessa hengessä. Viikonloppuna kokoustaa mahdollisen tulevan työnantajan kerhopoppoo, tiistaina on herrakerho. Jos kaikki sujuu odotusten mukaan, aloitan toisen puolikkaan päiviini seuraavan kuun alusta.

Omat ja lainalapset pakenevat pihalle. Pikkusiskoa sapettaa, kun: "sä vaan touhuut. Voi juuhansson!"

Pikkusisko on ilmoittanut puhuvansa vierasta kieltä. Kieli on kuulemma tamperetta (!?!). Kielen yleisin sana on "fizaa", ja se tarkoittaa aikalailla kaikenlaista.