eilen olin riemukkaalla tuulella: laskin lomapäiviä ja ylityövapaita ja huomasin, että vanhoilla ehdoilla voin olla melkein koko kesän kokona. Kauhulauma hraHakkaraisen johdolla olisi ehtinyt olla vapaalla jalalla vain pari viikkoa.
Tänään ketuttaa potuttaa ja hatuttaa. Piällysmiäs torppasi loma-aikeita, sillä tällä ja tuolla viikolla pitäisi olla paikalla. Ja kun hänkään ei ole lomia pitänyt. Edes viime kesänä. Ja ylituntejakin on kolmen viikon edestä.
Ketuttaa potuttaa ja hatuttaa kun tällä alalla joutuu antamaan niin paljon eteen. Ja kun saadaan toinen potemaan huonoa omatuntoa lakisääteisten käyttämisestä.
Laskin päiväni uudestaan: en ehdi kuluttaa ylitunteja, ne taitavat jäädä edelleen varastoon, tiukkaa tekee että saan Piällysmiähen ehdoilla edes lakisääteiset pidettyä.
Siitä sentään pääsimme yhteisymmärrykseen että pulju on virallisesti kiinni koko heinäkuun, ja Piällyskin aloittaa lomansa juhannuksesta.
Vanhaan tapaan saan raahautua verstaalle vähintään kerran viikossa läpi koko kesän, mutta sepä hyvinkin pidentää loma-aikaani parilla viikolla.

*

Päivän Pikkusiskoismi
Ps: "äiti, musta tuntuu ett aikuiset ei liikuta itse itseään. Että vaan lapset liikuttaa. Että aikuiset ei."
ä: "mitä sä tarkoitat että liikuttaa?"
Ps: "no että aikuiset ei liikuta itseään"
ä: "mitenniin liikuttaa, mitä sä tarkoitat?"
Ps: "no vaikka kävelyttää. Että vaan lapset liikuttaa itse itseään. "
ä: "no kuka sua sitten liikuttaa"
Ps: "höh, mä itte tietenkin."
ä: "kuka sitten liikuttaa aikusia?"
Ps: "mä luulen että ne on patterikäyttöisiä"

Älkää välittäkö, olen ihan yhtä ymmälläni kuin tekin. Ja todella huolissani siitä, kuka vaihtaa patterini jos ne hiipuvat kesken liikutuksen.