Tiedätkö sen, kun on ihan pakko uudistaa vaatekaappia ja alat siinä helmi-maalis-huhtikuulla kierrellä vaatekaupoissa ja etsiskellä takkia ja paitoja ja housuja ja aluspukineita ja kaikkea sen sellaista välttämätöntä, joka mielellään olisi siedettävän näköistä ja kohtuuhintaista?
Ja sitten etsiskelet niitä samoja vaatteita kevätaleista.
Ja kesänavajaismyynneistä, jolloin alat siinä sivussa etsiskellä myös kesävaatevarastoa (capria, teepaitaa, uikkaria)
Ja joka aamu kun avaat vaatekaappisi, toteat että siellä ovat ne samat ikiaikaisen kulahtaneet rytkyt joita ei voi pistää pois kun ei ole mitään päällepantavaa kun ei ole löytänyt kaupasta mitään päällepantavaa.
Vaikka kuinka kiertelet kaupoissa, ei löydy yhdenyhtä kohtuuhintaista ja siedettävännäköistä vaatekappaletta ja ne vanhat vaatteet ovat paitsi kulahtaneita, myös vääränkokoisia ja itseäkin alkaa jo nolottaa kun et omista edes vyötä että saisi kurottua housut pysymään suunnilleen oikealla paikallaan. Ja sitten alkaa potuttaa ihan vimmatusti.

Silloin pakottaudut vielä kerran vaatekauppaan ostamaan edes ne aluspukineet, koska niistä vanhoista on jo aikapäiviä kadonnut jousto, tuki ja hohdokkuus.
Silloin löytää yhtäkkiä sellaiset pukineet joiden valmistus oli jo välillä lopetettu ja minkä takia ajaduit kammottavaan aluspukinekriisiin ja nyt tulet ihan juhlatuulelle ja alat uskoa että maailmassa sittenkin on oikeudenmukaisuutta, ja ostat niitä niin paljon kun syliin kerralla mahtuu (et tietenkään ottanut koria tai ostoskärryä!) ja päätät tulla hakemaan niitä vielä huomenna lisää.
Silloin tietysti hyvä tuuri jatkuu, ja sitten löydät sen takin jota olet etsinyt helmikuusta asti, ja vieläpä ihan mielettömällä alennuksella. Sitten löydät sen saman takin seuraavasta kaupasta, ja sitten löydät vielä paremmannäköisen takin vielä halvemmalla sitä seuraavasta kaupasta, mutta et tietenkään voi ostaa sitä koska ostit sen takin jo siitä ensimmäisestä myymälästä.
Siinä vaiheessa sekoat ihan pikkaisen ja ihmettelet, että missä nämä vaatteet olivat helmi- ja maaliskuussa ja kesän alussa, mutta päätät kuitenkin voimiesi tunnossa raivata vaatekaapista kaiken turhan ja kulahtaneen, vaikkei niille olisikaan mitään korvaavaa vaatetta, ja sitten vaatekaappisi on ihmeellisen siisti ja siellä on kaikenlaisia ihan käyttökelpoisia vaatteita, joita et vain ollut huomannut kaiken sen kulahtaneen moskan alta, ja toteat, että riittää kun löydät syksyksi uudet housut ja kengät. Ja ehkä pari teepaitaa.

Ja sitten on loppujen lopuksi ihan hyvä olo ja siisti kaappi ja sitten tulet blogiisi elvistelemään sillä.
(ja pisteeksi iin päälle päätät mennä iltapäivällä vielä kerran siihen tyhmään kauppakeskukseen siinä toivossa että hyvä tuuri jatkuisi. Että pistetään visalle vaan, kai sen joku sitten joskus maksaa)