näin on sitten kesä alkanut.
Tietysti - ei liene mikään yllätys - että ensimmäisenä lasten lomapäivänä sekä herraHakkaraisella että minulla itselläni oli sellaisia töitä joita ei voinut lykätä. Pikkusisko sai mennä omalle hoitotädilleen (Pikkusiskon loma alkaa, kunhan me olemme ensin itse päässeet alkuun) ja isot saivat lähteä kanssani verstaalle.
Verstaan linjoilla istui elefantti ja yksinkertainen nettijuttu vei aikaa tuplasti normaalin. Ihmeen mainiosti nuo jaksoivat, katkeamatonta hupia tuotti tuulettimen edessä seisoskelu ja hiuksien pöllytys sekä puhuminen kohti tuuletinta: ääni alkaa jännästi pätkiä.
Verstaalta kävelimme hiljalleen kohti keskustaa, ostimme evääksi lihikset, kävimme kaupassa hakemassa ruokaa ja herraHakkaraisen synttärilahjan. (onnea onnea vaan, vanha paapa!)
Kertakaikkisen arkisen leppoisa ja ihana alku lomalle. Kun vertaa vaikka viimevuotiseen kesään, huomaa selvästi, kuinka paljon nuo ovat kasvaneet ja kypsyneet vuoden mittaan. Ei samanlainen reissu olisi näin jouhevasti vielä vuosi sitten sujunut.

Koska kesä on alkanut, on alkanut myös uusi ruokajärjestys sekä budjettiseuranta (käytettävissä n. 17 €/päivä)
Tänään piti olla ruokalistan mukaan nakkikastiketta ja perunaa, mutta koska saamme ruokaseuraa, siirryin listalla varaosioon ja syömme lihapullia ja kreikkalaistyylistä perunapaistosta.
Rahaa kului ruokaostoksiin 27 € (sisältää ne lihapasteijat), lisäksi herraHakkaraisen lahjaan. Huominen ruoka on revittävä selkänahasta...

Olo on niin zdääss (jazz): pelleilimme eilen siskon kanssa kotimatkalla kynsilakoilla. Toisessa käpälässä on vihreät kynnet, toisessa lilat. Siskolla puolestaan jokatoinen-jokatoinen. Ajattelin heilutella poistoainetta ja vekslata minäkin jokatois-versioon. Olen pitänyt itseäni niin vanhoilliskonservatiivisepäyllätyksellisenä. Tämä olkoon nyt kesäinen tavaramerkkini - ainakin tulee tiuhaan tahtiin uusittua lakkauksia, kun leipomusten edellä täytyy ne putsata pois.

Tänään tökötetään taas kentän laidalla. Peukut pojille bd!

**

Kunne katoatte lukijat? Ja miksi?