Olemme koko eilisen illan laulaneet hraHakkaraisen kanssa Huonosti käyttäytyvistä miehistä opitulla nuotilla: "so-FA, so-FA, sofa-sofa-sofa so-FA!"
Sohva siis saapui eilen.
(hitusen pelottava on kyllä tuo laulu, sillä kuten kaikki tietysti tietävät, seuraava säkeistö kuuluu: "fridge, fridge..." ja meillä jääkaappi osoittaa hetkittäin huolestuttavia oireita)
Mutta sohva siis saapui eilen. (se on ihana-ihana-ihana!) 
Sohvan saapuminen melkein sinetöi kartanomme rempan virallisesti valmistuneeksi.
Väitimme lapsille, että laitamme olohuoneen ovensuuhun sellaisen museoköyden, ja ettei koko huoneeseen saa enää tulla eikä sohvaa päin saa hengittää, ja että kissat laitetaan parvekkeen kaiteesta roikkumaan.
Näitä nykypäivän lapsia ei lannista mikään. Isosisko ilmoitti että hän soittaa ensin eläin- ja sitten lastensuojeluvirastoon. Siitäs saatte!

Saimme sentään sovittua jonkinlaiset yleiset ja yhtäläiset käyttösäännöt: ei värikyniä, ei saksia, ei kissankynsiä, ei värjäävää ruokaa. Istua saa, mutta nätisti.
Isosisko omi heti kulman itselleen ja jakoi muillekin paikat.
Kisuista on huippua, kun sohvan alle voi ryömiä.

*

Työrintamalla hiljaista. Piällysmiäs ja UusiTyöntekijä käyvät jonkun ylipäägurun kanssa neuvotteluja alakerran neukkarissa, minä yritän väsätä opiskelujutun ennakkoetätehtävää.
Olen selvitellyt juna- ja bussiyhteyksiä opiskelupaikkakunnalle ja pohtinut mitä kaikkea pitää koulureppuun pakata.
Muistivihko ainakin ja ilman muuta. (rakastan muistivihkoja ja -kirjoja. Hyvä tekosyy mennä kirjakauppaan!)
Ja etätehtävän ohjeistuksessa mainittiin erikseen uima-asu, ulkoiluun sopiva asu sekä kaulaliina.
(miksi juuri kaulaliina? millainen kaulaliina? kelpaako pieni huivi? käytetäänkö sitä johonkin ärsyttävään ja omituiseen ryhmäyttämistehtävään? vieläkö ehtii kutomaan kaulaliinan? onko värillä väliä? tarvitseeko sen sopia yhteen uikkarin vai ulkoiluasun kanssa?)

Tiedän että opiskelusuuntaukseni herättää (jostain omituisesta syystä!) hilpeyttä kanssaihmisissäni. Olkoon tässä siis teille päivän naurut, taas kerran.
Onhan se kiva, että muilla on mukavaa.

*

Ollaan illalla menossa konserttiin lasten kanssa.