nuha voi entistä paremmin: yskin, pärskin ja aivastelen. Nuhatipoista tai mikälie suihke ei ollut kuin hetkellinen helpotus, silmät vuotavat ja sen mitä tihrusilmiltäni vielä ehkä näytölle näkisin, olen kuitenkin pärskinyt täyteen roiskeita.
UPM soitti juuri, sanoi viipyvänsä vielä jonkin hetken, ja käski kuitenkin jo kotiin lepäämään.
Totta, eihän tässä mielentilassa työnteosta juuri mitään tule - mutta kun ei ole kuumetta eikä mitään...

**

Kävimme Pikkusiskon kanssa hammaslääkärissä. Kimuli filosofoi taas matkallaan:
"Mä oon jo neljä. Neljävuotiaat tietää aika paljon. Paitsi sitä mitä ne ei tiedä, ne ei tiedä."

Ollapa oma maailmankuva yhtä simppeli!

**

HraHakkarainen puolestaan päätti aamulla - omien sanojensa mukaan perheen älyllisestä vireystilasta huolestuneena  -herätellä aivojamme esittämällä maitamullistavan kysymyksen:
Millä saariryhmällä ei asu yhtäkään lasta, vammaista ja työtöntä ihmistä?

Sain osakseni syvää paheksuntaa sillä ilmeisesti perheen älyllisen vireystilan apaattisuuteen kohdistuvat epäilyt henkilöityivät juuri minuun.
Enkä tietenkään osannut vastata.

Puolustaudun sillä, että perheessämme vallitsee tarkoin perusteltu ja suunniteltu vastuunjako, jonka mukaan HraH vastaa mm. perheemme filosofis-historiallis-yhteiskuntatieteellis-uskonnollis-ja kasvatustieteellisistä kysymyksistä sekä kaikkien edellämainittujen -filosofia-loppuisista kombinaatioista. (esim. historianfilosofia), jolloin minun kontolleni tässä työnjaossa jäävät epäilyttävät humanistiset ja jossain määrin jopa poikkitieteelliset vastuualueet kuten esim.  lastenkirjallisuus ja-kulttuuri, viestintä sekä käytännön tieteet kuten esim. keittiö- ja pyykkikemia. Luonnontieteellisissä kysymyksissä tapaan kääntyä esikoiseni puoleen. Tähän vedoten en millään voi kokea älyllistä heräämistä maantieteellisten kysymysten ääressä. Varsinkaan ilman kaikenkattavaa kartastoa.
Kannatan myös erittäin lämpimästi selkeää vastuutyönjakoa perheiden sisällä.
M.O.T

**

lähden kotiin pärskimään