Hiulihei ja hienoa kurlaajat! Finaaliin ovat menossa.

**

Pikkusiskopoloinen on kurjana. Huomenna mennään jonottamaan lääkäriin ja sieltä arvatenkin keskussairaalaan - jos tutut kuviot toistuvat.

**

Kerran kauan sitten olin työpätkäsellä itänaapurissa. Pimiössä elelin: vailla telkkaria ja lehtiä, radiosta kuuntelin jotain rattoisaa paikallispoppia soittavaa mainoskanavaa - kuukauden paras mainos oli "naiset uiskentelvat elävien haiden kanssa. Tulkaa kokemaan uskomaton haishow!" Vähän vanhoja iltapäivälehtiä sain toisinaan luettavakseni. Yhdessä lehdessä oli gallup: mikä on lempikappaleesi. Joku jonijuhani kymmenen vee vastasi että "den glider in". Ihmettelin että onpas maailmankirjat sekaisin, kun alakouluikäiset tykkäävät ruotsalaisesta popista.
Vasta kun kotiuduin juhannuksen tuntumassa, selvisi että leijonajoukkue oli päihittänyt ruotsalaiset tiedätte-kyllä-missä ja suolaa haavoihin hierottiin tiedätte-kyllä-millä renkutuksella.
Siitä asti olen ollut katkeran kiihkeä joukkueurheilufani: haluan osalliseksi kansallisesta hegemoniasta. Toreilla vellovista väkijoukoista, paluujuhlista ja voitonlauluista.
Siksi curling.