maailman paras asia aina välillä? Se on oikein kuuma, kermainen ja pikkuisen makea kahvi. Siinä on jotain lohdullista ja lämmittävää. (joskus muulloin kuin kesken työ- ja arkipäivän valitaan tietysti irlantilainen versio...)

Laskimme tyttöjen kanssa: 17 tarhapäivää jäljellä. Koulupäiviä on pari enemmän. Isoveljen koulussa suvivirret lauletaan jo tällä viikolla. (*tutiseva liikutuksen niiskutus*) Niin se aika rientää.

Isojen yhteisiä lastenkutsusynttäreitä vietetään tällä viikolla, toivottavasti lähipäivät pysyvät sateettomina. Juhlat pidetään nimittäin lähimetsässä, intiaanien hengessä. Pyysin kutsuissa ilmoittamaan allergioista, ja heti perjantaina soitettiin Isosiskon tarhakaverin kotoa: B ei saa syödä sianlihaa eikä veriruokia. Näin sieluni silmin synttärikutsut, joiden huipentumana tarjottaisiin (ällöttävää ja traumatisoivaa, toim. huom.) veripalttua.
juu-ei. Vakuutin B:n kotiväelle, ettei moisia appeita ole luvassa. (täytyy muistaa ottaa uus-harkintaan pikkuiset kinkkupizzat...!) Sen jälkeen ilmoittautui Isoveljen koulukaveri A, allerginen tomaatille (bing, siinä meni pizza!)
Intiaanit selvästi inspiroivat nuoriso-osastoa: kun eilen avasin ovea Isoveljelle, istui poika risti-istunnassa rappukäytävässä totisena, kädet puuskassa ja sanoi: "ugh, suuri apassisoturi tervehtii". Etsimme netistä sopivia intiaaninimiä: Isoveli on Pieni Soturi, Isosisko on Suuri Tähti (vai oliko se Taikapullo? En muista), ehdotin Pikkusiskon nimeksi ensin Pieni Paha Mies, jonka hän hyväksyi varsin tyytyväisenä, mutta vaihdoimme sen yhteisymmärryksessä muistaakseni Pieneen Karhuun.
Pikkusiskollahan on jo intiaaninimi, annettu reilu vuosi sitten: Jokapaikassa Kokoajan Ainatiellä.
Nyt ei sitten puutu enää kuin itse juhlien järjestely...

**

harmittaa oikein kun viime kuukauden hakusanat ehtivät kadota bittitaivaaseen ennen aikojaan.
Ykkös- ja kakkossanat olivat
nuppupeitto
keskonen
Siihen ei ole mitään lisättävää. Pikkusiskon n. 40x40 -kokoinen nuppupeitto on tarkassa tallessa liinavaatekaapissa. Peiton toinen puoli on ihanaa kisukuvioista vihertävänsävyistä flanellia, toisella puolellakin on kisulainen.
Koko kimuli mahtui sen alle nukkumaan.