vaikka vietänkin tänään itse asiassa ylityövapaata, tai millä hienommalla nimellä niitä sitten ikinä pitäisikään kutsua.
Matkakamppeita olen hiljaksiin haaleksinut kasaan, kaivellut kaappien kätköistä naperoiden uusia kesävaatteita, joita olen sinne jemmannut - etteivät näytä aivan kulahtaneilta tuolla maailmalla. Kävimme - historiallisesti, yllättävästi, epätavallisesti ja käsittämättömästi - koko perhe yhdessä ostoksilla (Isoveljeä ei saa shoppailemaan muutoin kuin uhkailemalla ja pakottamalla). Olipas mukavaa, kun muu marketin väki lappasi ostoskärryihinsä maitoa ja leikkelettä koko juhannuksen tarpeiksi, ja me keräilimme kasaan vain aurinkorasvaa ja puhdistuspyyhkeitä.
Onpas mukavaa sekin, ettei tarvitse viikkoon murehtia ruokapuolesta.

Pikkusisko on aivan kriisissä, kun työnsin pesukoneeseen upouuden hellehuivin. Koko odotus kulminoituu siihen: kuinka kauan vielä huivi on pesussa, miten se asetellaan päähän, voiko sen ottaa mukaan jos ottaa myös hellehatun, ja miten kauan vielä se pesukone oikein peseekään, ja miksei muka voi jättää pesukonetta käyntiin siksi aikaa kun ollaan kaupassa, ihan epäreilua kun sitten se peseminen kestää vielä kauemmin ja eikö se nyt jo loppunut?

Valmiina jo:
melkein kaikki pukineet pesty ja kerätty valmiiksi
melkein kaikki hygienia hankittu ja kerätty valmiiksi
kissanhiekat vaihdettu
kissojen feromonihaihdutin asemoitu paikoilleen stressiä estämään
sapuskat

Vielä kesken:
vaatteiden silitys ja pakkaaminen
matkalukeminen hankkimatta
matka-apteekin keräily
valuutta puuttuu (kokonaan!) (pankkiryöstö?? tai muu metodi)
pari koneellista pyykkiä
siivous
jääkaapin tyhjäys
kissanhoitajien ohjeistus, vastapalveluksena kissankynsien leikkuu myös heillä
Isoveljen rantatossut
vanhat valokuvat vihdoin kehitykseen!

Parasta on se kun ei tarvitse yhtään tippaa ajatella mitään muuta kuin olemista vain.