kotona ja verstaalla jälleen - melkein viimeisen lähijakson jälkeen. Vielä yksi lähijakso, ja pari työtä tehtävänä - sitten on opiskeluvuosi näiltä osin pulkassa. (paitsi että tietysti aloin heti pohtia, mitä nyt opiskelisin)

Kauhukolmikko laukkasi rutistamaan ja halaamaan niin että hetkeksi katosin lapsivyöryn alle. Itse olin tapani mukaan loppuillan kulttuurishokissa, yritin kasata lankoja käsiini ja palauttaa kuria ja järjestystä tupaan.
Keittiöremppaheebot tekivät kolmannen ja viimeisen oharinsa ja vihdoin keittiöliike vaihtoi alihankkijansa. Toiveissa on, että jo niinkin pian kuin ensi viikolla saamme ikuisuusprojektin kuntoon. Hiuksenjuuriin asti juilii homman venyminen ja ilo uudesta kauniista keittiöstä on moneen kertaan lätistetty, muttamutta...on se silti uusi, tilava ja kauniskin. (kuvaa kunhan valmistuu!)
Useammin kuin kerran tämän projektin aikana olen miettinyt vastuuta:
kenen on vastuu jos yksityisyrittäjänä työskentelevä alihankkija ei vaan tule? Miten voit aikuista (yrittäjää!) käskyttää? Miten pitkään riittää asiakkaita, jos heihin tällä tavoin suhtautuu? Selväksi on rivien välistä käynyt, että keittiöurakointi on pieni ja vastenmielinen sivubisnes suurempien, rahakkaampien ja tärkeämpien urakoiden täytteenä - mutta kai silti työn jäljestä ja työnteosta itsestään pitäisi olla jokin vastuu? Ja minkäs teet, jos puhuttelukaan ei tehoa?
Mieleni minun tekevi kalenteri tahikka sihteeri tälle remppaheebolle lähettää, josko tuo oppisi organisoimaan urakoitaan. Mutta saattaisi tuo ymmärtää sen aivan väärin, eikä ollenkaan kuttuiluna, mitä se tietysti minun puoleltani olisi.
Pohdituttaa myös eteisremppa: sitä kun on ohimennen suunniteltu ja siitä haaveiltu - haluammeko ensinnäkään jatkaa yhtäkään remppaurakkaa, ja vielä enemmän: haluammeko jatkaa sitä tämän kyseisen liikkeen kanssa? Vaikkakaan yksikään tämän kesäkeittiöurakan viivytyksistä ja ohareista ei ole suoraan heidän vikaansa?

*

Viikonloppuna töitä, höh ja pöh sille.

*

Keittiöön liittyy tämäkin, osallistu: http://www.tekojakampanja.fi/fi/etusivu/?id=1159