koti- eikä työrintamalla mitään uutta. Työ2 tarjosi tänään parin tunnin verran työnohjausta yhdessä jonkun psykopaatin kanssa. En tiedä, oliko siitä apua. Kun työ2 on aina vain työ2. Vaikka kuulemma psyko-minkälie mukaan olen niin sitoutunut ja ties mitä. Mikseivät ne usko kun suoraan sanoo, ettei niin kovasti edes kiinnosta? Kehittämiskohteet olivat aika vähissä loppujen lopuksi, jonkun idean sain, osaa psykon ehdotuksista pidin vähän turhina, yhden mokan bongasin itse.
Tapaamisen lopuksi psyko kysyi, koska tavataan seuraavaksi, vai onko se tässä. Olen sen verran masokisti, että halusin vielä uuden tapaamisen.
Sen opin, että työasioilla ei kuulemma saisi kuormittaa puolisoa. Höh ja pöh.
En oikeastaan tiedä mitä odotin, vai odotinko mitään, mutta en kyllä kokenut mitään suurta valaistustakaan. Samoja asioita pyörittelen ääneen ja itsekseni aivan estoitta joka tapauksessa. Mutta puhelias kun olen, niin onhan se mukavaa, että joku ymmärtäväistä teeskentelevä yrittää kuunnella.
Kai siitä hyötyä olisi, jos olisi todellisia ongelmia. Tai siis Haasteita.

Työ2:n myötä olen suuresti ruvennut inhoamaan sanaa Haaste. "Meillä oli tässä asiassa suuria Haasteita", tai kun yhteistyökumppani soittaa: "nyt meillä on edessämme todellinen Haaste"
Rumasana sentään: ei ongelma tahikka probleemi siitä miksikään muutu, vaikka sitä kutsutaan Haasteeksi. Tässä diskurssissa kuitenkaan ei saa sanoa ongelma, ei probleemi, ei vaikeus, pitää sanoa Haaste, isolla alkukirjaimella.
Miksi se siitä muuttuu? Jos meillä on Haasteena drop-out, ei kai se sen kummemmaksi muutu? Drop-outia tapahtuu ja sille on jotain tehtävä, riippumatta siitä kutsutaanko sitä Haasteeksi vaiko ongelmaksi. Eikä nimitys muuta asennettani mitenkään (varmaan siksi, että mielessäni suomennan sen aina Ongelmaksi...)(ja nauran räkäisesti päälle)
Kaikissa työryhmissä (joita onneksi on aika vähän) spekuloidaan varmaan, johtuuko naamani omituinen venkoilu ja kurmehtiminen vaikeasta hermovaivasta vaiko olenko vain epäkunnioittava. (jälkimmäistä, naureskelen sisäisesti)

**

Odottelen viikonloppua. Nääs meinaan vaan että lähdetään silloin viettämään syntymäpäiviä Tompereelle nääs.