uskomatonta: aamulla sataa ropisteli ja nyt aurinko helottaa taas niin, että verhoja on pakko kiristää ikkunan eteen.
Tämä aamu on mennyt leppoisasti työtä paiskoessa (mihin sitä oikein paiskotaan?) - ja vaikka tämä on vain yksitoikkoista erilaisten listauksien läpikäymistä, tämä on silti mukavampaa kuin "mitä mä tänään tekisin" -toimettomuus. Siltikin että nämä listaukset saattavat paljastaa omia huolimattomia hetkiäni...(murehdin sitä sitten joskus toiste)

Käyn välillä kähveltämässä eilisestä herrakerhon kokouksesta jääneen munkin. Näköjään nämä mukavan rapsakkaat eväät ovat tulleet osaksi ateriakokonaisuuttani. Huolestuttavissa määrin.
Oli muuten harvinaisen rassaava herrakerhoilta.Yritettiin tehdä suuria päätöksiä ja jäätiin juntturoimaan toissijaisiin pikkuseikkoihin. Jahkattiin ja veivattiin. Jossain lähitienoilla on ilmeisesti aloittelevan bändin treenikämppä, jahkaamista ja veivaamista kun säesti bluesahtava viritysmusiikki. Koko kolmituntisen. Jostain oli saanut alkunsa harvinaisen tylsä viagra-vitsi, jota tuupattiin (suokaa anteeksi tämä mauton sanaleikki!) jokaiseen hiljaisempaan väliin.
Ilta oli uuvuttava, ja ilmeisesti varsin rassaava: kaikki lihakset tuntuivat jumittuineilta kun vihdoin pääsin kotiin. Ja kaiken kruunuksi: eilen aamulla suihkun pidike halkesi. Lämpimässä suihkussa venyttely ja pyörittely jää jotenkin vajavaiseksi, kun joutuu pitämään suihkua kädessään. Tänä aamuna ei olisi huvittanut verstaalle lähteä.
Varsinkaan kun Pikkusisko sai hepulit tarhan eteisessä. Päiväkodissa on käyty nyt kaksi kuukautta ja aamut tuntuvat toinen toistaan vaikeammilta. Vaikka aamurutiinit ovat kotona tutut ja vaikka yritän pitää aamukävelyt mahdollisimman seesteisinä ja usein hassuttelemme. Pohdin asiaa hajamielisesti, jotenkin puolittain: minun on opittava käsittelemään turhautumistani. Ja nyt kun ajattelen hiukan syvällisemmin: minun on opittava jotain uutta itsestäni, rohkaistuttava tietyissä asioissa. (nämä eivät liity tarhaankävelemiseen juuri lainkaan)
Murehdin ihan pikkuisen Isosiskon asioita. Hänessä on jotain minulle saavuttamatonta.
Ovatko sellaiset aamut vaikeampia jos olen ollut edellisen illan poissa?
Verstaalla haisi. Ellottava rikinkatkuinen pilaantuneen kananmunan, ihmiseritteiden ja hajonneen hajulukon sankka yhdistelmä. Ankaran tuulettamisen jälkeen olo on siedettävämpi. Onneksi muutamme tämän kuun loppupuolella.

palaan mietteliäänä nakutteluideni pariin.