Oijoi, joulu tulee, juosta pittää. Uusavuttoman elämäni ensimmäinen kinkku muhistelee uunissa, perinteinen bataattiperunalaatikko on jo valmis, leipä, sämpylät ja pikkuleivät odottavat vuoroaan. Yhteisesti laaditussa ruokalistassamme lukee: perinteiset laatikot, kala, mieliliha, tarjous ja hyvyys. Hyvyys puuttuu vielä - mitäköhän se voisi olla?


Parasta joulussa ovat aina olleet uudet kirjat - se miten joulupäivän aamuna voi aloittaa lukemisen ja jatkaa sitä kunnes kirjat loppuvat. Viime vuosina en ole pahemmin kirjoja lahjaksi saanut, eikä lukuaikaakaan ole järin ollut - laahasin lapsilauman kuitenkin kirjastoon. Nyt olohuoneen lattia lainehtii kirjoista. Kunnaksen Koiramäen Martta ja Ruuneperi, Nopoloiden uusin Heinähattu ja Vilttitossu, kuvakirjoja, sarjakuvia, Parvelan uusin Ella oli kadonnut hyllystä, mutta se haetaan toisesta kirjastosta heti joulun jälkeen. Itselleni löysin uusimman Darwinin palkinnot, Eero Huovisen Käännä kasvosi, Herra sekä muutaman hömppelispömppeliksenkin.

Nyt siivoilujen ja leipoilujen kimppuun, kuusta rakentelemaan (miten totta ovatkaan muovikuusten aikaan sanat: joulupuu on rakennettu!), pöytäliinoja silittämään. Tekemistä piisaa.
Meillä ei tosissaan nukuta joulun yli tai ohi: kannat kattoon -hysteria velloo olohuoneesta lastenhuoneeseen ja käväisee vaatekomerolla tirkistelemässä lahjasäkkiä.

Ja me toivotamm' onnellista ja hyvää joulua!