olen tehnyt tänään niin kovasti töitä, etten ole pitänyt edes ruoka- saati gustav-paussia. Nyt pidän. (ja sitten jo melkein lähdenkin)
Se mitä kahviksi kutsutaan oli tiivistynyt pannun pohjalle tervaksi tai joksikin sellaiseksi. Mutta toisaalta, on ihan hyvä saada nimenomaan kiinteää syötävää pitkin päivää.
Luulin tehneeni megalomaanisen virheen numeronakuttelussa ja jouduin käymään kaiken naputtelemani läpi, kaksi kertaa tuhatkolmesataajarisat nimeä ja henkilötunnusta. Ei ihme, että näen unia, joissa seikkailee omituisennimisiä ihmisiä ja paljon numeroita. Viime yönä yritin soittaa anoppilaan (unessani siis), enkä muistanut, menevätkö numerot 3757 vai 5737, ja aina puhelimeen vastasi joku Ristoheikkonen. Kuka ihme hän on? Ja mitä asiaa hänellä on minulle? Olin menossa häihin. Sulhanen oli peitetty lakanalla ja sidottu kiinni bestmaniin. Pappi lauloi sylvian joululaulun keskimmäistä säkeistöä.

**

Huomenna ratkeaa jatkuuko pesti syksyllä ja millaisena. Jouduin itse laskemaan palkan (epämiellyttävää, varsinkin kun tietää suhteeni numeroihin). Anoin vapautusta kokouksessa sihteeröinnistä. En tuntisi oloani mukavaksi tilanteessa, jossa päätetään tulevaisuudestani. Ja kuitenkin pitäisi jäävätä itseni sen paragraafin kohdalla, eikö vain?
Esitin neljää erilaista vaihtoehtoja, joista toivon eniten toteutuvaksi vaihtoehtoa 2, tai ehkä 3.
Saavat herrakerholaiset sitten vatvoa asiaa keskenään niin kuin parhaaksi näkevät.
Toisaalta pidän tästä työstä. Toisaalta se on nostanut huolestuttavia piirteitä esiin: epäilen että pikapuoliin alan harrastaa römäkkää äijänaurua ja genitaalien kuopimista jonkun urheilulajin äärellä. Viitteitä tästä on jo olemassa.

**

HerraHakkaraisen oli tarkoitus tänään lähteä seminaariin pääkaupunkiseudulle. Hän oli niin vaitelias ja jotenkin vastahankainenkin, etten tiedä, lähtikö hän lopulta vaiko ei. Mikähän siinäkin mättää?

**

Naperoilla piti olla retkipäivä - peruttu huonon sään takia.
Minulla piti olla pyöräilypäivä - peruttu huonon sään takia.
Päivän positiiviset: en vienyt reseptiä terveyskeskukseen vaan apteekkiin uusittavaksi. Kannatti: keskuksessa olisi pitänyt odottaa kai ensi viikkoon ja hakea resepti sitten itse. Apteekki hoiti homman heti. Saan lääkkeet kotimatkalla.
Kaikkein paras (tähän mennessä): sain eilen laadittua kesän ruokajärjestyksen. Nyt meillä on kolmen viikon kiertävä ruokalista, sekä melkein kolmen viikon edestä vaihtoehtoja. Peruslista on sellainen toivomani halpaa-helppoo-nopeeta ruokaa, vaihtoehtolistalta löytyy kiinnostavuudet ja lisäksi viikon edestä keittoruokia, joita en laittanut varsinaiseen listaan. Ja vielä iltapalalistakin. *taputus selkään, hyvä tyttö*

Tähän liittyen: ryhdistäydyin pitkästä aikaa ja muutin keittiön taas komentokeskukseksi. Eilen laitoin normaalin sämpyläsatsin ja uuniriisarin naperoille iltapalaksi. Kyllä oli hyvä tuoksu. Ja ihanat sämppikset! Ehkä jaksan taas jatkaa.
Ja sitä paitsi, muistin että onhan meillä känttykonekin, voisin kaivaa sen taas esiin, jos käsinleivonta alkaa tympiä.
Että näin tänään, hyvällä mielellä, huonolla säällä