alut ja loput ovat uuvuttavia. Kun koulu loppui ja loma alkoi, oli päivä vähintään kahden kilometrin pituinen ja täynnänsä salakuoppia ja aikapoimuja, joihin lakkaamatta putoilin, lapsilla tai ilman.
Ja nyt - kuin peilikuvana - tilanne on aivan sama. Olen valveutuneena vanhempana ottanut töistä muutaman päivän lomaa, että saan tasoitettua Isosiskon tietä uuteen kouluun, ja olen jo aivan uuvuksissa.
Tämä päivä on loppumaton.
Ja olen sentään 1) käynyt töissä ja jättänyt kolmannen opiskelujutun esitarkastettavaksi; 2) tavannut isot kaupungilla ja hengaillut heidän kanssaan kirjastolla 3) auttanut Pikkusiskoa päiväkodin ja eskarin (!!!) aloittamisessa; 4) käyttänyt isot kampaajalla ja parturilla ja saanut takaisin kotiin kaunottaren ja komistuksen; 5) hankkinut typerästä kauppakeskuksesta, jossa inhoan asioida, erinäisiä tärkeitä asioita, mm. Pikkusiskolle kultaiset eskaritossut, kilometrin verran kontaktimuovia, paristoja, salaattipihdit (miksi??) ja muuta sekalaista; 6) luonnollisesti ruokkinut laumaani moneen kertaan; 7) siivoillut ylikierroksisessa mielentilassa ja koska ei ole ollut muka muuta tekemistä; 8) lukenut; 9) käynyt jokavuotisen koulunaloituskeskustelun Isosiskon kanssa, joka on sitä mieltä, ettei hän koko kouluvuonna opi mitään, puhu kenenkään kanssa koskaan mitään eikä hänellä ole yhtään kaveria koska kaikki luokalla ovat poikia (oppiipas, puhuupas ja ei varmasti ole poikia, koska ei ole poikakoulu); 10) punonut Pikkusiskon hiuksiin intiaanipunoksen ja yllättynyt kädenjäljistäni; 11) täyttänyt "alustavasti" perheen yhteiseen kalenteriin tiedossa olevat "alustavat" syksyn ohjelmat ja kauhistunut, koska kohta juostaan taas pää kolmantena jalkana kaikki eri suuntiin.
Ja vaikka mitä muuta, en vain muista mitä.
*huokaus*

*

Pikkusisko kertoi eilen salaisuuden (ja minä olen riittävän matalamielinen paljastaakseni sen täällä ei-kenellekään)
P: "arvaa mitä, musta tulee isona intiaani!"
m: "hieno juttu!"
P: "arvaa mikä on mun intiaaninimi? Tiesiksä että intiaanit saa itse valita nimensä?"
m:"no mikä? sulla kyllä on jo intiaaninimi"
P:" Su Ulvova Susi"
m: "Ulvova Susi?"
P: "eikun Su Ulvova Susi."
m: "mä luulin että se on Jokapaikassa Kokoajan Ainatiellä"
P: "höh, Ulvova Susi. Äiti."
m: "no mitä?"
P: " hei, sunnuntaisin ja lauantaisin ja .....ja keskiviikkoisin sä saat kutsua mua Pikkusiskoks jos sun on vaikea muistaa mun intiaaninimeä. Mutta muina päivinä sun pitää kutsua mua Sudeks. Tai Ulvovaks Sudeks."