"työtä, työtä, työtä tehdään..."
Projekti teettää kaikenlaisia yllättäviä hommeleita. Kuten esim. kynien etsintää ja klemmareiden järjestelyä, erilaisten pilkkujen ja pisteiden asemoinnista puhumattakaan. Normaalityöt seisovat sievässä jonossa.
Öisissä puolivalvepainajaisissa seikkailevat tekemättömien töiden listat.
Ja aina kun olen tekemäisilläni jotain yleishyödyllistä, soi puhelin. Tai joku ryykää ovesta sisään.
Viikonloppukin kuluu pitkälti työn merkeissä.

*

HraHakkarainen haikailee takaisin menneeseen nuoruuteensa ja aikoo osallistua koko viikonlopun kestävään polttarijuhlintaan. Sikäli kun tiedän, on juhlien ohjelma vähintäänkin aneeminen. Mitäpä muuta voi odottaa, kun järjestäjinä on entisten poikamiesten kerho: hurja nuoruus on taaksejäänyttä, silmien alle kaikille kasvanut pussit ja öisin valvottaa jälkikasvu.
Olen ehdotellut polttareita vaihtoehtoteemoilla.
Teemapolttarit1:
Juhlitaankin vasta häiden jälkeen. Sankari odottaa joka viikonloppu kieli pitkällä juhliaan. Joka viikonloppu joku kaveriporukasta pistäytyy hengailemaan ohimennen, omituiseen aikaan. Mutta mitään ei tapahdu.
Teemapolttarit2:
Sankari on kuski. Kaikilla muilla on jumalattoman hauskaa ja sankari toimii kyytimiehenä entisten poikamiesten kerholle.
Teemapolttarit3:
Entisten poikamiesten bileet - karu totuus paljastuu juhlakalulle. Entiset poikamiehet nappaavat kaljan tahi pari. Kolmannen kohdalla ensimmäiset alkavat pilkkiä sohvannurkassa, strippari perutaan ja sen sijaan katsotaan telkkarista urkkaruudun uusintoja. Tuoreimmat isät vertailevat synnytyskokemuksiaan, kokeneemmat isät pohtivat vaikkapa harrastusvalintoja ja kaikki haukottelevat kilpaa. Sulhanen pakenee kauhuissaan paikalta.

Veikkaan että viimeinen vaihtoehto on aika lähellä todellisuutta.

*

Kahvit juotu, työ kutsuu taas.