alkais ny jo loma! Tai edes tämä pidennetty viikonloppu. Olen tehnyt sen, minkä tämän päivän osalta aioinkin, ja nyt sitten...
Otan kohta kaffeet ja välipalat ja imurin käteen.

Suuria pääsiäissuunnitelmia ei ole. Oikeastaan haluaisin maata ja lukea ja lukea ja lukea, mutta realisti minussa tietää sen mahdottomaksi - johan sitä tuollaisesta löhvötyksestä tulee makuuhaavojakin. Vähän pohdiskelin lastenhuoneen uudelleenjärjestelyä, mikä puolestaan aiheutti hengenahdistusta ja kylmää hikeä herraHakkaraisessa. Väitin kyllä, että tämä on helpompaa ja halvempaa kuin maalaus, tapetointi tai muutto. HraHakkaraisen oli myönnettävä, vaikka hän yrittikin vedota vielä pyhäpäivän rauhoittamiseen. Saapa nähdä.
Hepsuttelin tässä muutama päivä sitten paikallisen tavaratalon kodintekstiiliosastolla ja melkein laitoin samoin tein keittiön uuteen uskoon. Tänä aamuna puhkuin taistelutahtoa ja suuria suunnitelmia yleisesti koko asunnon ilmeen ehostamiseksi, aina siihen asti kun kävin verkkopankissani kollaamassa tilin tilannetta.

Tähän kohtaan kuuluu lukea tuo ylhäälläoleva otsikko Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvan Vilttitossuäänellä. Muistattehan sen kohtauksen, jossa Vilttitossu soittaa Alibullenin neideille ja huutaa puhelimeen (tai oikeastaan äidilleen) "perlheessänne kytee krliisi!"

Eli PERLHEESSÄNNE KYTEE KRLIISI!

Voi ihania värikylläisiä, keltaisia, kevättäpursuilevia verhoja, peittoja, tyynyjä! Voi sitä kurjaa iltapäivää, jonka istuin odottelemassa Isoveljeä ja luin tusinoittain sisustuslehtiä!
Ja voi sitä tosiasiaa, jonka tajusin tulevan syksyn rahakuvioista tänä aamuna.
Mahdoton yhtälö. Mitä vähemmän on rahaa, sitä suurempia tarpeita yhtäkkiä ilmenee, sitä suurempi on tarve eriasteisille yleellisyyksille.
Tajusin, että keittiövalikoimastamme (josta siis jo ennestään puuttuvat sitrusraastin ja pizzaleikkuri) puuttuu myös parsakattila. Ei tule mitään ruuanlaitosta. Samaisesta kuvastosta myös herraHakkarainen bongasi tarpeellisuuden: laakean pullonjäähdyttelyvadin (onko sillä joku hienompi nimi?)
Mitä on pääsiäinen ilman näitä - kysyn vaan, häh? Miltä näyttää soppakattilassa kypsennetty parsa ja pesuvadissa jäähtyvä viini?
(en kyllä syö parsaa, mutta entä sitten?)
Voiko pesuvatiin törkätä yhtä hienosti kuin aitoon viininjäähdyttelyastiaan tyhjennetyn pullon nurinniskoin sinne sulavien jäiden keskelle?
Onko enää mitään toivoa?

**