olen opiskellut tänään koko päivän projektisuunnittelua.

Pienen elämäni projektisuunnitelma

1. Johdanto, taustat, ympäristö: Projektia käynnistettäessä todetaan, että leipä kotona on loppu, koska se on syöty. Tarvitaan lisää leipää. Projektin tavoitteena on saavuttaa kotitaloudelle tyydyttävä leipätilanne. Talouden leipäkulutus on n. yksi käntty /päivä.

2. Tulostavoitteet: Tavoitteena on tuottaa talouteen uusi tuore, syötäväksikelpaava leipä

3. Rajaus ja liittymät: Projekti rajataan tällä kertaa vain yhteen leipätaikinaan, sen oheen ei liitetä muita leipomis- tai ruuanvalmistusprojekteja

4. Projektiryhmä. Projektiryhmä koostuu projektipäälliköstä ja taikinasta.

5. Ohjausryhmä. Ohjausryhmään kuuluvat projektipäällikön lisäksi kolme vajaavaltaista sekä mies.

6. Yhteyshenkilöt. Projektista tiedottaa ja kaikki tiedustelut ohjataan projektipäällikölle.

7. Toteutussuunnitelma: leivotaan leipä perusleipäohjeen mukaan: nesteet, mausteet, hiiva, jauhot. Vaivataan, kohotetaan, alustetaan, kohotetaan, paistetaan.

8. Aikataulu: varataan projektille noin yksi tunti, sopivassa välissä

9. Tehtävät: ks. yllä

10. Resurssit: ks. kaappi; tätä projektia varten ei tarvita uusia resursseja, vaan käytetään kattohankkeen jo olemassaolevia varantoja.

11. Riskit: mahdollinen epäonnistuminen (taikina ei nouse, leipä ei paistu). Riskit voidaan minimoida ammattitaitoisella ja huolellisella työllä, käytännössä riskit varsin vähäiset.

12. Budjetti: ks. resurssit - käytetään jo olemassaolevia varantoja. Taloudellisesti yhtä taikinaa varten budjetoidaan n. 1e. (puolikas jauhopussi n. 30s, hiiva n. 10 s, muut aineet, sähkö)

13. Ohjaussuunnitelma: ei erillisiä kokouksia, projektipäällikkö vastaa itsenäisesti projektin toteutumisesta, ohjausryhmä toteaa tulokset.

14. Projektin tiedotus: projektipäällikkö lausuu julki "täytyypä tänään leipoa leipää"

15. Valvonta: ohjausryhmä valvoo projektin lopputulemaa ja antaa sille hyväksymisensä.

16. Koulutus: projektilla pedagogisia valmiuksia osoittaa lapsille, kuinka leipää leivotaan. Vahvistaa perheen sitoutuneisuutta yhteisellä puuhailulla.

17. Laadunvarmistus - todetaan leipä syömäkelpoiseksi, ja projekti täten laadukkaaksi