kopiokone huutaa kuin viimeistä päivää, viikonlopun papereita tunkee ulos vaihtelevalla vauhdilla. Päivän perusjutut vielä tekemättä, täytyy hoitaa nämä kiireisemmät ensin alta.
Yritimme muotoilla lomatiedotetta. Emme onnistuneet. Alla tiedotteen raakile:
Minä aloitan ylityövapailla jo ensi viikolla, joten minun työpanokseni on poissa käytöstä ensi viikosta elokuun alkuun, paitsi että tulen viikottain tekemään pakolliset, UPM on poissa juhannuksenalusviikosta paitsi että käy kerran viikossa tarkistamassa tilanteen ja on koko ajan linjoilla ja langoilla, Uusi Työntekijä on poissa ensi viikosta väliin koulutuksessa ja väliin lomilla mutta tekee töitä etänä koko kesän paitsi silloin kun on maasta pois. Ja UPM tekee lyhennettyä päivää kai koko kesän. 
Yritä tästä sitten muotoilla yksiselitteinen, informatiivinen ja selkeä!
Laitettiin lopulta jotain ympäripyöreää: "ollaan lomalla mutta tehdään töitä"

Ihan kuin olisin jäänyt jotenkin jumiin tuohon lomamoodiin.
Odotan.

*

HraHakkarainen sai eilen mukavaa sähköpostia: "teidät on valittu toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen..."
Isot hurraat sille, vaikka paikka olikin hänelle pedattu.
Kävin kauppareissun aluksi hakemassa kilistelyjuomia vain huomatakseni että hraH oli kaivellut niitä myös kaappiemme kätköistä.

Lainasin kirjastoautosta viinikirjan - jos ja kun se viinikaappi meille nyt kerran tulee, on varmaan syytä edes yrittää perehtyä alaan muutoinkin kuin tietämällä että viinejä on kahta väriä, kolmea makeusastetta ja kuplilla tai ilman.
Menin ihan sekaisin jo Toscanan kohdalla: rypäleet, maaperät ja viinitalot pyyhälsivät silmissä.
Ostin toiseksi kilistelyjuomaksi jotain toscanalaista, jota ei mainittu viinikirjassa, joten sen tunnistamiseen taitoni riittävät: ei kuplia, valkoinen, kuiva.

Olen kasvavissa määrin alkanut odottaa uutta keittiötä.
Murehdin, kuinka suuriksi ruokalaskut kasvavat kun alan oikein pieteetillä kokkailla. Ostoskärryjen rajat alkavat jo nyt tulla vastaan kun roudaan ruokaa kauhukolmikolle.
Näen unia jääkaapista ja isoista vetolaatikoista.
Haaveilen uusista astioista, värikkäistä ja iloisista. Korvallista kattiloista (kahvalliset vievät liikaa tilaa), kauniista työvälineistä, uusista kodinkoneista.

*

asiakaskunta odottaa palvelua, parasta ryhtyä taas hetkeksi toimeen...