ja hinkkasin remppapölyt pois, kaivelin maalinjämät varvasväleistä oikein hohkakivellä ja silasin kaiken kelpo kuorinnalla.
(älkää nyt vain pienissä kieroutuneissa mielissänne kuvitelko, etten olisi käynyt suihkussa viimeksi kuluneen kahden viikon aikana. Olen!)
Kartanomme viimeinen käsiteltävä seinäpinta-ala tuli valmiiksi aamupäivän puolella. Lopppäivä onkin sitten kulunut säätäessä. (kiitos poralle ja poraajalle!)
Lopputulos on aikalailla sellainen kuin kuvittelinkin.
Vielä on jäljellä tavaroiden siirtelyä ja siivousta. Ja hankintoja tehtävänä.
Olotila on yhtäaikaa helpottunut ja surumielinen.
Helpottunut, koska urakka on ohi. (minusta EI tule isona maalaria, ei remppareiskaa eikä tapetinpoistajaa. Ei sitten millään!)
Surumielinen... koska...
No, koska muuten vain.
Vaikka kuinka järjestelemme ja asemoimme, en ole vieläkään löytänyt vaatehuoneestamme salaperäistä ovea, joka veisi kauan sitten unohdetulle ullakolle, josta löytyisi kipeästi kaipaamaamme lisätilaa.
Enkä sen puoleen ole löytänyt mistään irtohuonetta, jonka voisin tarrata vaikka sinitarralla parvekkeen jatkeeksi.

Remppasummaus:
opimme aika paljon tapeteista ja maaleista. Loppujen lopulta saimme aikaan jossain olosuhteissa (pimeässä, silmät kiinni) kelvollista seinäpinta-alaa. Värivalinnat onnistuivat.
Emme riidelleet tai kinanneet, emmekä ajautuneet parisuhdekriisiin. Lapset kyllä väittivät että tiuskimme kamalasti ja koko ajan, mutta kuka niitä uskoo? Mielestäni olin koko ajan käsittämättömän hyvällä tuulella. Tai vähintäänkin ainakin olosuhteisiin nähden hyvällä tuulella.
Saimme perattua kirjahyllyä ja muutamaa muutakin arkistointipaikkaa.
Mistään ei löytynyt torakkaluolaa. (täysin perusteettomasti ja absurdisti olen vakuuttunut siitä, että jonkun kaapin takana kodossamme on torakkaluola. Sitä ei siis ole.)
Tarvittaessa pystymme samaan uudestaankin.
Toivottavasti tarvetta ei tule.

*

HraHakkarainen vei lapset mökkeilemään. Täällä on käsittämättömän hiljaista, mitä nyt kisupojat riehuvat ja käyvät epämiehekkäästi nukkumassa kimuleiden prinsessasängyissä.