alavireessä ja väsynyt olen edelleen. Minkäpä sille sitten mahtaa. Illalla tulee kukuttua ja aamulla pitää kuitenkin herätä. Lapset tahmastelevat matkaan. Kaikki on ihan plääh. Olen aivan nyhverö-nyyssönen (missä lastenohjelmassa muinoin oli se?)
Ja vielä kerran kaikki yhdessä: PLÄÄÄÄH!

Eilen oltiin isoisovanhempien luona hernekeitolla. Tai siis. Ulkomaantuliaiset eivät tietenkään syöneet niin outoa ruokaa. Eivätkä meidän muksut. Ja minä olin syönyt töissä. Lapset söivät kaksi nakkia henkilöön, tai eräät vielä vähemmän. Minä söin nakkien jämiä. Eikä kukaan syönyt hernesoppaa, paitsi vanhempi sukupolvi, silkasta kohteliaisuudesta vissiin. Mutta kun mammalassa lapset saavat syödä ihan mitä haluavat. (ihan totta, Isoveli sai kerran syödäkseen kulhollisen kermavaahtoa, ihan pelkkänään)
Lautasen voi haalia täyteen kaikkea sitä mitä pöydässä on ja silti mamma kipittää hakemassa vielä jotain lisää. Ja kun ollaan vyörytty pois pöydästä ähkyn partaalla, alkaa mamma lapata herkkuja jälkiruuaksi, kahvia ja pullaa koska on kahviaika ja kaikenalaista muuta mitä pitää maistaa, koska sitä pitä maistaa. Kyllä, tiedän että rakkauttahan tässä jaetaan. Ja ei, en tiedä millaisia omat isovanhempani olisivat, he kun ovat pelmuilleet pilvenlongilla jo vuosikausia. Varmaan ihan yhtä rasittavia.
Ja kun oltiin lähdössä, juoksutti mamma vielä kassillisen maksapasteijaa (vähintään kilon pötikkä) matkaevääksi. Se oli tietysti tarkoitettu muukalaisille kotiin asti viemisiksi. Mutta kyllähän lentokenttähenkilökunta vähemmästäkin epäilisi ihmisiä terroristiksi...maksapasteija kotiutui siis helposti ja sulavasti naapuriin, pomppivan sovinistin huusholliin.

**
Tänään pitäisi laahautua kauppaan.
Olen luvannut hakea tuontitavaralapset meille puolilta päivin ja kimulit myös kotiin niihin aikoihin. Hui ja kauh! Ties kauanko joudun nyt hanskaamaan koko lauman kanssa yksin.
Ei huvita. Plääh.

**
Pitäisi maksaa laskuja.
Ei huvita. Plääh.
Enkä varppina ota itseäni niskasta kiinni ja ryhdistäydy. Aion olla ihan plääh koko päivän.
Huomenna on sitä yhtä koulutusta koko päivän. Plääh sillekin.
ja yleisplääh ihan kaikelle. Niin, siitäs saatte!