<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tervetuloa seuraamaan lähetystä meijän (ahtaasta lähiö-) keittiöstä. Tänään valmistamme yksinkertaisia ja herkullisia arkiruokia lapsiperheen käyttöön. Pannaan näin aluksi broilerinrintaleikkeet uuniin.

(NYT KAIKKI NAPEROT ULOS KEITTIÖSTÄ; ÄITI AVAA UUNIN Ei me syödä vielä, vasta sitku ruoka on valmista)

Tehokas ruuanlaittaja pystyy moneen asiaan yhtä aikaa: täyttämään tiskikonetta, suunnittelemaan seuraavia toimia, paloittelemaan (NÄPIT IRTI SIITÄ PESUAINEESTA!)… paloittelemaan ja (Joojoo, mä laitan sen kiinni ihan kohta. Ei, mä en tiedä missä sun vauva on) ja suikaloimaan…

Tässä välissä kannattaakin laittaa leipätaikina. Tehokkaalla suunnittelulla saadaan energiakustannukset pidettyä pieninä ja uunia käytettyä järkevästi. Leivän leipominen… (EI; ET KIIPEE SIIHEN  TUOLIIN VIELÄ! No, hyvä on tuu sekottaan tätä taikinaa)… leivän leipominen säästää rahaa ja on mukavaa yhteistä puuhaa koko perheelle (Muru, älä syö taikinaa. Äläkä ainakaan laita sitä suussa ollutta lusikkaa sinne taikinaan takaisin. Mitä? Eikun äiti vaivaa, tää on niin raskasta. Kato kuinka taikinaiset mun kädet on. No nyt, laita nyt sitä rasvaa). Kun leipätaikina on kohoamassa, on aika valmistaa lisäkkeet. Tällä aterialla syömme broilerin lisukkeena riisiä ja parsakaalikastiketta. Laita riisit kiehumaan (ei, me syödään vasta sit kun ruoka on valmista!) ja valmistele sipulit ja porkkanat kastiketta varten. (HEII VARO VÄHÄN, mulla on veitsi kädessä! Ja vauva jalassa! Kiltti, mee kattoon mitä Isosisko ja Isoveli puuhaa). Kun kastikkeen valmistelu on aloitettu, on aika laittaa pikkuleipätaikina. Leipomalla makeat leivonnaiset itse voit säästää (EI, mä en tiedä milloin isä tulee. Enkä mä tiedä mitä tästä tulee, taikina kai)…Pikkuleipätaikina laitetaan nyt jääkaappiin vetäytymään ja on aika palata kastikkeen pariin (ei, ruoka ei oo vielä valmista. Joo mä uskon, ett sulla on nälkä. Mitä sä söit tänään tarhassa. Et muista?) Kastikkeen sekoittamisen jälkeen on aika laittaa makoisa tuoresalaatti (ei me syödä vieläkään, kylmä sit sanon kun ruoka on valmista.). Muista sekoittaa kastiketta aina välillä paakkuuntumisen estämiseksi. Ja nyt leipätaikina onkin valmiiksi kohotettu ja pääset leipomaan sämpylät. Arkisämpylöitä ei tarvitse pyöritellä jokaista erikseen, voit leipoa vaivattomasti viipalesämpylöitä. Sen jälkeen voitkin annostella ruuan valmiiksi lautasille ja rauhallinen, koko perheen yhteinen hetki voi alkaa. (Syömään! EI; ETTE JUOKSE. NYT meette takasin ja tuutte rauhassa uudestaan, kaikille riittää kyllä! Joo, mä palottelen. Mitä? Saat, saat salaatinkastiketta. Otatko leipää? Vettä? Maitoa? EI, et sä oo vielä lopettanu, syö nyt vaan. Joo, kiitos)

 

Ja ruuanlaittajakin saa omat jäähtyneet jämänsä lopulta.