päivät vierivät ohi.
Eilen kävi oman "kouluni" ope työpaikkakäynnillä. Pää on nyt täynnä ideoita, jotain pitäisi onnistua nysväisemään paperillekin, yksi essee vaiheessa, ensi viikolla lähijakso.
Tänäaamuna kävin Pikkusiskon päiväkodissa vasu-vartissa (tai mitä se sitten ikinä onkaan). Pikkusisko on ihana ja fiksu ja taitava ja kaikenlaista. Kovasti on kasvanut, vähän on hakemista uudessa roolissaan ryhmän vanhimpana (ja fiksuimpana?) lapsena. Pikkusiskohan on pienennetyssä integroivassa ryhmässä tukevana lapsena, malliesimerkkinä siitä, miten kuuluu leikkiä.
Pikkusiskon ryhmässä liki kaikki ikätoverit ovat loppuvuodesta syntyneitä, joten käytännössä ikäeroa heihin on melkein vuosi - ja isompien sisarustensa höykyttämänä typykkä on ehtinyt oppia yhtä jos toistakin tarpeellista (ja tarpeetonta). Olimme päiväkotitädin kanssa yksimielisiä siitä, ettei suuria turhautumisen merkkejä ole näkyvissä, leikin maailma on vielä tärkeä.
Illalla olemme menossa Isoveljen vanhempainiltaan koululle. Saapa nähdä, mitä siellä on luvassa.
Taitaa olla meneillään opiskeluasiat hetkessä kuntoon -viikko.

*

Jouluaika pukkaa päälle: postilootaan tunkee lelukuvastoa toisensa perään. Kauhukolmikolla on tapana kinata kenen vuoro milloinkin on kuvastoa lukea: ensin ehtivällä on ilmeisesti etuotto-oikeus sälään ja roippeeseen. Joulutoiveet ovat yleensä tyyliä "mulle aukeamat 1-30, kokonaan". Sen takia yritämme hraHakkaraisen kanssa ehtiä mekin osingonjaolle ja räpsäyttää äkkiä kaikkien vaaleanpunaisten sivujen päälle "tää on mun!". Sen jälkeen niitä ei saa muut varata. Ja sekös Isosiskoa ottaa päähän, kun "te ette kuitenkaan saa niitä leluja, vaan jotain tyhmiä kirjoja".

Yritin laimeasti muistuttaa, että toivomus ei ole tilaus.
Kukaan ei kuunnellut, ketään ei kiinnostanut.
Varasin kaikki legot itselleni.